Aktuális problémakör számos társasház életében az elöregedő bitumenes (oxidbitumenes és kaviccsal bekevert lágy bitumenes) vízszigetelések helyett új vízszigetelés kialakítása.

Az ilyen felújító munkálatok során a vízszigetelések kivitelezése mellett párhuzamosan felmerül a hőszigetelés kérdésköre és „ha már hozzányúlunk a tetőhöz” kezdetű gondolatok során energiatudatosabb felső zárás megvalósítása.

Műszaki megoldás tekintetében az ilyen adottságokhoz jól illeszkedik, ha egyenes rétegrendű tető készül, ahol az új hőszigetelésből vagy új lejtést adó rétegből (esztrich) készül a pontra vagy vonalra lejtés kialakítása. Az egyenes rétegrend következménye, hogy nem állandó tartózkodásra alkalmas a tető, ezért is nevezik egyszerűen „nem járható” típusúnak az ilyen rétegrendeket.

Egyenes rétegrendű tetők korszerű vízszigetelő anyaga a kétrétegű szálerősített PVC vízszigetelés, amelyet nagy biztonsággal gyártanak magas minőségben, illetve ezek kivitelezése sem rejt túl nagy kockázatot az Építtető számára.

További teendőkről itt olvashat!

Elérhetőségünk

office@aveplan.hu
1123 Budapest, Nagyenyed utca 15 B

+36 20 524 2215

Aveplan Kft

1122 Maros utca 7